Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ! - ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ!!: ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ: 11:00, ΠΥΛΗ ΠΑΝ/ΠΟΛΗΣ, ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ


ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

Οι ποδηλάτ-ισσ-ες είμαστε ομάδες πολιτών που έχει επιλέξει το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του στη γρήγορη, οικονομική, οικολογική και ήπια συμπεριφορά μετακίνησης στο επιβαρυμένο αστικό και μη περιβάλλον.

Οι συνθήκες στην καθημερινή μετακίνηση όλων μας δεν είναι ευνοϊκές και ανάμεσα σε όλα τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε (έλλειψη αστικών υποδομών, κινήτρων και νομικού πλαισίου) προστίθεται και η πεισματική και αναχρονιστική πολιτική του ΟΣΕ στο θέμα της μεταφοράς των ποδηλάτων.

O ΟΣΕ, μόνος πια, αγνοεί την θετική εμπειρία του Προαστιακού και παραβλέποντας εντελώς τα ζητήματα των συνδυασμένων μεταφορών και του ποδηλατικού τουρισμού δεν επιτρέπει την μεταφορά των ποδηλάτων στους συρμούς του. Αντίθετα με τις προσδοκίες όλων μας, τα τελευταία χρόνια γίνονται βήματα προς τα πίσω. Πρόσφατα, αποσύρθηκαν οι δυο συρμοί του (604 και 605 που συνδέανε την Αθήνα με τη βόρεια Ελλάδα), στους οποίους μέχρι πρόσφατα επιτρεπόταν η μεταφορά των ποδηλάτων .

Ο ΟΣΕ, λοιπόν, όχι μόνο δεν προωθεί τη μεταφορά των ποδηλάτων αλλά φαίνεται να υιοθετεί και μία εχθρική, απέναντι στο ποδήλατο και στους ποδηλάτες, στάση.

Θεωρούμε την απόφαση του ΟΣΕ, για την απαγόρευση της μεταφοράς των ποδηλάτων, αβάσιμη, υποκριτική και αντίθετη με τις συστάσεις της ΕΕ, την ίδια ώρα μάλιστα που προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων! Κόντρα σε αυτήν την πολιτική, οι ποδηλάτες της Ελλάδας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε:

- Ελεύθερη και δωρεάν μεταφορά των ποδηλάτων με όλους τους συρμούς του ΟΣΕ

- Κατάλληλη διαμόρφωση των συρμών για ασφαλή και άνετη μεταφορά ποδηλάτων και χώρων φύλαξης στους σταθμούς

- Ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΣΕ, ως του πιο οικονομικού-οικολογικού μέσου μετακίνησης. Να γίνονται και σιδηροδρομικά έργα όχι μόνο αυτοκινητόδρομοι.


Ποδηλάτες Αθήνας - Άργους - Αχαρνών - Δράμας - Θεσσαλονίκης - Κορίνθου -
Ρεθύμνου - Σπάρτης

1 σχόλιο:

kayadesigner είπε...

καλημέρααα!!

Ποδηλατοβόλταααα!

http://podilatesnotia.blogspot.com/2010/03/555.html