Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
«Δεν θα αλλάξουμε τη χώρα σε 100 μέρες, αλλά θα της δώσουμε χώρο να ανασάνει» δήλωσε ο (Ποδηλάτης) Πρωθυπουργός τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Τρεις μήνες μετά, το μέσο μεταφοράς που πραγματικά δίνει ανάσα στις πόλεις μας, το ποδήλατο, παραμένει στα αζήτητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, Τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη και διάδοση του πιο φιλικού στην πόλη μέσου μεταφοράς είναι πάγια: H έλλειψη ποδηλατόδρομων (δηλ. ασφαλούς μετακίνησης), η απαγόρευση εισόδου ποδηλάτων στο Μετρό και τα κατά καιρούς αντι-κίνητρα για τη χρήση του ποδηλάτου όπως η μείωση των φόρων στα Ι.Χ. και οι εξαγγελίες νέων αυτοκινητοδρόμων. Προβλήματα που πλέον είναι γνωστά σε όλους και φυσικά στην (επίσης Ποδηλάτισσα) Υπουργό Περιβάλλοντος, η οποία έχει πολύ καλή και προσωπική εικόνα του ζητήματος.

Και ενώ μόνο … οι πωλητές αυτοκινήτων και οι εργολάβοι αυτοκινητοδρόμων δεν αναγνωρίζουν την άμεση ανάγκη για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, με παράλληλη βελτίωση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι ρυθμοί με τους οποίους προωθούνται αυτές οι διαδικασίες είναι ανάλογοι των ταχυτήτων των οχημάτων στη Λ. Κηφισού σε ώρα αιχμής…

Εμείς οι Ποδηλάτ-ισσ-ες αφουγκραζόμαστε και βιώνουμε καθημερινά, από πολλούς συνανθρώπους μας που θέλουν να κάνουν το βήμα και να πάρουν το ποδήλατο, την αγωνία τους για ασφαλή και αποτελεσματική μετακίνηση.

Εμείς οι Ποδηλάτ-ισσ-ες αφουγκραζόμαστε και βιώνουμε καθημερινά, την ανάγκη της πόλης για αποσυμπίεση του ασφυκτικού κλοιού που της δημιουργεί η ήδη υπερβολική και αυξανόμενη χρήση του αυτοκινήτου.

Επειδή, λοιπόν, στην Ελλάδα ως γνωστόν πρέπει συνεχώς να διεκδικείς τα αυτονόητα, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα τον αγώνα να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια στην προώθηση του ποδηλάτου και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας των συγκοινωνιών στην πόλη.

100 ημέρες αναμονής είναι ήδη πολλές.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιούμε Ποδηλατοπορεία διεκδίκησης (αφετηρία: Πεδίον του Άρεως, 12:00) απέναντι σε όλα αυτά που εμποδίζουν το Ποδήλατο να δώσει μία μεγάλη ανάσα ανακούφισης στην Αθήνα.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ: 11.15, ΠΥΛΗ ΠΑΝ/ΠΟΛΗΣ (ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: