Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Οι Ανατολικοί Ποδηλάτες χαιρετίζουν και ευχαριστούν για τη μαζική συμμετοχή στην Ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού. Τους/τις ποδηλάτες-ισσες που ήρθαν από όλες τις γωνίες της Αθηνάς και ποδηλάτησαν αποφασιστικά μέχρι το τέλος της διαδρομής υπό συνθήκες αφόρητης ζεστής και ανελέητου ήλιου! Αυτή η εκδήλωση ήταν το πρώτο βήμα μας στην προσπάθεια για να σωθεί ό,τι έχει μείνει από τον Υμηττό.
Συνειδητά δεν είχαμε θέσει, ανοιχτά και επίσημα, στόχους σχετικά με την Ποδηλατοπορεία του Σαββάτου. Ήταν η πρώτη μας απόπειρα για μια τόσο μαζική εκδήλωση και δεν ξέραμε τι έπρεπε να περιμένουμε. Είναι σαφές, όμως, ότι όλοι είχαμε στο μυαλό μας τους παρακάτω στόχους:

- να κινητοποιήσουμε ποδηλάτες που κατοικούν σε περιοχές που δε θίγονται "άμεσα" από τα σχέδια για τον Υμηττό
Στόχος επετεύχθη: 150+ ποδήλατα στην πορεία έδειξαν ότι έχουμε αντιληφθεί ότι η διάσωση του Υμηττού δεν είναι τοπικό αλλά ευρύτερο ζήτημα που αφορά την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της Αττικής.

- να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους κατοίκους των συνοικιών που επηρεάζονται από τους νέους αυτοκινητοδρόμους σχετικά με τις συνέπειες των έργων
Στόχος επετεύχθη: πιθανότατα ήταν η πρώτη φορά που οι περιοχές αυτές βλέπουν μια τόσο μαζική ποδηλατική δράση. Μοιραστήκαν εκατοντάδες κείμενα ενημέρωσης και καλέσματος στις δράσεις των τοπικών συλλογικοτήτων για τη διάσωση του Υμηττού και μεταδώσαμε το μήνυμά μας σε μία διαδρομή άνω των 10 χλμ, μέσα από τα κεντρικότερα σημεία των περιοχών αυτών.

- να συντονίσουμε τις δράσεις μας με τις Τοπικές Πρωτοβουλίες προς τον κοινό μας στόχο της διάσωσης του Υμηττού.
Στόχος επετεύχθη: Οι τοπικές Πρωτοβουλίες Πολιτών στην Καισαριανή, στο Βύρωνα, στην Ηλιούπολη, στον Άλιμο, αλλά και ο δήμαρχος του Ελληνικού, κος Κορτζίδης, ήταν εκεί. Στήριξαν τη δράση μας (όπως και εμείς τις δικές τους), δυνάμωσαν τη φωνή μας και θεωρούμε ότι το μέτωπο απέναντι στην καταστροφή του Υμηττού συνεχώς ισχυροποιείται.

Και βέβαια όλα τα παραπάνω οφείλονται στη συνδιοργάνωση και συμμετοχή των Ποδηλατ-ισσ-ών στην πορεία του Σαββάτου. Αυτή η θετική ανταπόκριση είναι που μας δημιουργεί την ελπίδα, αλλά και την υποχρέωση να πάμε αυτή την προσπάθεια ως το τέλος.

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ!










Περισσότερες φωτογραφίες και στο:


http://www.dirtybiker.gr/podilasia/podilatoporeia-gia-ti-diasosi-tou-imittou/

1 σχόλιο:

kosmas είπε...

μπράβο συναγωνιστές!!!
θα νικήσουμε.
Άντε και να αρχίσουμε εξορμήσεις ενημέρωσης στους ποδηλάτες και γενικότερα στον κόσμο που κυκλοφορεί στον Υμηττό.