Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Οργανωνόμαστε παναθηναϊκά και πανελλαδικά


Το Σάββατο 7 Μαρτίου γίνεται στο Πολυτεχνείο μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση. Για πρώτη φορά συναντιούνται ποδηλατικές ομάδες από την Αθήνα αλλά και όλη την Ελλάδα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιριά να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Οι Ανατολικοί Ποδηλάτες δε μπορούν να λείπουν από αυτή την εκδήλωση. Γι' αυτό το σκοπό συναντιόμαστε στις 10.30 στο γνωστό σημείο για να πάμε ομαδικά. Η πρόσκληση απευθύνεται φυσικά σε όλους...

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

3η και φαρμακερή για το μοναστήρι


Αν δεν πάμε ούτε αυτή τη φορά, θα πρέπει να κάνουμε ευχέλαιο! Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Για τη διαδρομή προς το μοναστήρι δείτε εδώ. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα έχουμε δυο σημεία συνάντησης, το γνωστό και την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, για να διευκολυνθούν οι ποδηλάτες με λιγότερη εμπειρία. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν στη διασταύρωση Παπάγου και Ούλωφ Πάλμε γύρω στις 12 για να ανέβουμε όλοι μαζί. Πάντα με ασφάλεια και καλή διάθεση...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ποδηλατική δράση σε όλες τις γειτονιές


Οι Ανατολικοί ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ είμαστε μία ποδηλατική παρέα που θεωρούμε οτι οι σκοποί της παρουσίας μας, όπως και αυτή των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ Αθήνας, είναι αφενός να μαζευόμαστε για να κάνουμε τις βόλτες μας και να συναπολαμβάνουμε την ποδηλατική αίσθηση, αλλά παράλληλα και να καθιστούμε σαφή και καθορισμένη την παρουσία μας στους δρόμους, να αντιταχθούμε στην κυρίαρχη τετράτροχη κουλτούρα και να υπερασπιστούμε τους λιγοστούς πλέον ελεύθερους χώρους της πόλης μας.Με αυτή το σκεπτικό, είχαμε την υποχρέωση να συμμετέχουμε στο κάλεσμα των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ για την έκτατη ποδηλατοπορεία προς το Πάρκο της Πατησίων και Κύπρου που ισοπέδωσε ο μπετοφρενής Κακλαμάνης, αν και ως ομάδα είχαμε προγραμματίσει άλλη διαδρομή και ενώ δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος να ενημερωθεί το σχετικό ιστολόγιο. Ελπίζουμε στην κατανόηση όσων αναγκάστηκαν απροειδοποίητα να αλλάξουν τα κυριακάτικα ποδηλατικά τους πλάνα.Στην ίδια λογική, οι Ανατολικοί ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ καλούν τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ της Αθήνας στην κοινή ολοήμερη δράση που διοργανώνουν Πρωτοβουλίες Κατοίκων Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής, την προσεχή Κυριακή 8/2 στην Πλ. Ταπητουργείου στο Βύρωνα (βλ. αφίσα και χάρτη). Το ποδηλατικό ραντεβού για να μεταβούμε οργανωμένα στην εκδήλωση είναι 11.15 στην πύλη της Παν/πολης (αρχή Ούλωφ Πάλμε).

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Πως περάσαμε σήμερα;

Μετά τη βροχή της προηγούμενης Κυριακής, ο καιρός σήμερα ήταν εκπληκτικός. Το ίδιο και η ποδηλατόβολτα! Βέβαια ούτε και σήμερα πήγαμε στο μοναστήρι αφού συμμετείχαμε στην ποδηλατοπορεία των Ποδηλατι-ισσ-ών (www.podilates.gr). Η απόφαση για τη συμμετοχή μας πάρθηκε σήμερα από όλη την ομάδα και ήταν σχεδόν ομόφωνη (από τους 15 ποδηλάτες, ένας διαφώνησε και δυστυχώς αποχώρησε).
Η πορεία (γύρω στα 100 ποδήλατα) ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, πέρασε από την κατάληψη της Λυρικής σκηνής, έκανε στάση στο σημείο που σκοτώθηκε η γιαγιά με την εγγονή της στη Λιοσίων (κάποιος οδηγός είχε παρκάρει το ΙΧ του στο πεζοδρόμιο και αναγκάστηκαν να κατέβουν στο δρόμο) και κατέληξε στο πάρκο της Κύπρου και Πατησίων όπου οι κάτοικοι είχαν οργανώσει λαϊκό γλέντι, διαμαρτυρόμενοι για την κοπή των 45 δέντρων από το δήμο Αθηναίων, προκειμένου να φτιαχτεί υπόγειο πάρκινκ. Μετά από καμιά ώρα οι Ανατολικοί αναχωρήσαμε για να επιστρέψουμε στο σημείο συνάντησης. Σε όλη τη ποδηλατοπορεία φωνάζαμε συνθήματα υπέρ του ποδήλατου ενώ οι πιτσιρικάδες της ομάδας έδιναν show με τα ποδήλατα επιδιδόμενοι σε σούζες, έντο και λοιπά ακροβατικά. Μπράβο παιδιά, αν και μας λαχταρήσατε!
Η επόμενη εξόρμηση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε δυο εβδομάδες την Κυριακή 15/2. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε. Οπότε... stay tuned!